21-годишен криминално проявен бургазлия е задържан за срок до 72 часа

...
21-годишен криминално проявен бургазлия е задържан за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Задържаха 21-годишен бургазлия за множество кражби на храна и алкохол

21-годишен престъпно проявен бургазлия е арестуван за период до 72 часа за осъществени голям брой обири на хранителни артикули и алкохол от магазини, ситуирани на територията на Бургас , оповестиха от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Сигнал към СОТ е бил подаден през вчерашния ден от охранител на магазин до блок 79 в комплекс " Меден Рудник ". Около 11.30 ч. служителят е забелязал мъж, който към този момент няколко пъти е правил обири от магазина. Нарушителят е опитал да напусне магазина, само че е бил помолен от охранителя да остане на място до идване на екипа на СОТ. Посетителят е почнал да наскърбява служителя, заплашил го с ликвидиране, като е бил физически нападателен - дърпал облеклата му и го блъскал по тялото, след което съумял да избяга от магазина.

Впоследствие нарушителят е открит и съпроводен в ескорт със длъжностен автомобил " Шкода Рапид " със софийска регистрация. След ескортиране до пето районно в комплекс " Лазур ", при излизане от автомобила арестуваният е побягнал към блок 57. 20 м. по-късно той се е навел и взел нещо от земята. Един от чиновниците е отправил ясно предизвестие, като по-късно е употребен длъжностен тейзър.

Мъжът е арестуван и откаран за обзор в УМБАЛ - Бургас, а по-късно е вкаран в ареста на ръководството.

С прокурорско разпореждане 21-годишният бургазлия е притеглен като обвинен с наложена мярка " задържане под стража за период от 72 часа ".

Последните нарушавания на обвинения включват: кражба на хранителни артикули от магазин на ул. " Мара Гидик " на 2 март към 17.30 ч.; втора кражба на обща стойност 273,20 лева от магазин в комплекс " Меден Рудник " сред 21 и 24 март; както и кражба на храна и алкохол за общо 66,91 лева от магазин до блок 79 в комплекс " Меден Рудник " на 21 март.

Работата по документирането на незаконната активност на арестувания продължава.
 Задържаха 20-годишен бургазлия, откакто удари кроше на улична лампа
Задържаха 20-годишен бургазлия, откакто удари кроше на улична лампа

Нанесените вреди са в развой на изясняване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР